Café t Raedthuys Café t Raedthuys

Profiel

Wie is Café t Raedthuys?

Café t Raedthuys is gevestigd aan de Landstraat in Bussum. In zijn 71 jarig bestaan heeft menigeen de weg naar dit unieke etablissement reeds gevonden.
Na een ingrijpende en noodzakelijke verbouwing van mei 2003 tot oktober 2003 zijn de karaktereigenschappen van het monumentaal aandoende gebouwtje behouden gebleven.
Inmiddels zijn de naastgelegen woningen gesloopt, om plaats te maken voor nieuwbouw van diverse herenhuizen, koop- en huuwoningen. Hetgeen zich natuurlijk niet ongezien voltrekt. Dit alleen al is de moeite waard om eens langs te komen om het een en ander te aanschouwen.Voor verdere informatie met betrekking tot dit grote nieuwbouw project verwijzen wij u graag naar de website van de gemeente Bussum. www.bussum.nl

Onze gasten komen uit alle segmenten van de samenleving, in leeftijd variërend van 25 tot 80 jaar. Dat dit een een samenscholing is van diverse soorten mensen, spreekt voor zich, voor ieder wat wils zou je kunnen stellen.

Café 't Raedthuys is bij uitstek het etablissement voor uw recepties, ontvangsten en borrels! Uiteraard kunnen we een passend bittergarnituur verzorgen, om uw verblijf nog aangenamer te maken
Wanneer u voornemens bent ons café te bezoeken met een groot gezelschap, stellen wij het op prijs als u ons vooraf even op de hoogte brengt, dit is voor ons gemakkelijk, en ook u kunt hiermee uw voordeel opdoen!

Wij zien er naar uit u te mogen begroeten in ons café, wellicht onder het genot van een kopje koffie, een appelsapje of misschien een verkoelend biertje.

Algemene informatie

Personeel

Café 't Raedthuys beschikt over tal van vakbekwame horecamedewerkers, mensen die weten waarover ze het hebben, en die u tevens over diverse dingen kunnen adviseren. Het overgrote deel werkt al meer dan 5 jaar in ons midden, wat heeft geresulteerd in een hecht en goed team.

Terras

Café 't Raedthuys beschikt over een heerlijk terras, volledig gelegen op het zuiden. Het terras ligt volledig in de zon van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.
Sind april 2006 is aan de overzijde een nieuwe buurman gekomen. Het betreft hier de familie van der Steen met hun oerhollandsche poffertjeskraam. Ook zij streven naar gezelligheid, en wij heten hun dan ook van harte welkom.

Afhuren

Het afhuren van het café zijn wij niet zo'n voorstander van. Dit omdat we dan onze eigen gasten tijdelijk de toegang zouden moeten ontzeggen. Mocht u toch per se iets willen ondernemen, dan denken wij graag met u mee voor een passende oplossing. Neem indien u toch vragen heeft naar de mogelijkheden even contact met ons op. Dit kan via het op deze site vermelde adres en telefoonnummer, of raadpleeg onze eigen site www.raedthuys.net

Bar

Publiek

Ons publiek varieerd tussen de twintig en de zeventig. Liever niet jonger, ouder mag altijd.Onze gasten hebben hoofdzakelijk,
één gemeenschappelijk belang, en dat is rustig onder het genot van een al dan niet alcoholisch drankje van gedachte wisselen over tal van diverse onderwerpen. Gezelligeid in deze is en blijft echter hét sleutelwoord.

Sfeer

Na een ingijpende renovatie/verbouwing in 2003 is de sfeer in 't Raedthuys weer geheel teruggekeerd. De opzichtige witte "schouwen", die zo rond 1800 na chr. dienst deden als kasteelramen in een frans kasteel, vormen het eigenlijke karakter van het café. Deze "ramen" hebben momenteel een hele andere functie gekregen. Deels bestaan ze uit mooi verlichte drankkasten, waar de flessen sierlijk in staan opgesteld. Anderzijds doen ze dienst als de zogehete "loveseats". Twee heerlijke banken waaruit je mooi overzicht hebt over de gehele zaak.

Thema avonden

Het organiseren van speciale avonden doen wij ook met enige regelmaat.Hierbij moet u denken aan de lady's night, dance-classic avond, maar ook onze vijgellen-avond bleek een ongekend succes. In de zomer organiseren wij een beachparty, met daarbij een bbq en een heus zwembad.

Hapjes

Iedere dinsdag, rond borreltijd, serveren wij diverse kazen uit diverse landen en streken. En ook iedere vrijdag borreltijd toveren wij uit onze keuken diverse hapjes,en proberen wij u keer op keer te verrassen.
Mocht u echter eerder iets willen eten, dan kan dat natuurlijk ook. Wij hebben diverse koude en warme bittergarnituur gewoon op voorraad. Komt u met een grote groep, en wilt u gebruik maken van deze service, zou u daarvan op de hoogte willen stellen. Dit kan middels het adres vermeld op deze site. U zou ook onze eigen site kunnen bezoeken. www.raedthuys.net. Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vervoer

Openbaar vervoer

Het café is makkelijk met de trein te bereiken. U stapt uit bij station Naarden - Bussum en verlaat het station via de hoofdingang. Hier treft u twee mogelijkheden aan. A) U neemt een taxi voor ongeveer 6 a 7 euro,of B) U loopt het station recht uit, en loopt de straat in ie er precies tegenover ligt. Loop deze uit tot aan de verkeerslichten, en steek daar over naar rechts. Bij de volgende verkeerslichten gaat u links. U hebt uw stemming bijna bereikt. Nog tweehonderd meter doorlopen en het café ligt aan uw linkerhand. Dit heeft u nog geen 5 minuten gekost.

Auto

Indien u toch een B.O.B. gevonden hebt, en tóch met de auto wilt komen, dan adviseren wij u de volgende route.

Vanuit Utrecht neemt u de afslag bussum. Pas op dit is een redelijke scherpe bocht. U vervolgt de weg rechtdoor. U bevindt zich nu op de Huizerweg. Bij de rotonde gaat u rechtdoor tot de volgende rotonde. Deze laatste neemt u voor kwart. (Rechts dus) U bent nu op de Landstraat. 600 meter rechtdoor en dan ligt het café in de bocht aan uw rechterzijde.

Vanuit Amsterdam neemt u afslag Naarden-Bussum. Bij de verkeerslichten gaat u rechtdoor. Bij de volgende verkeerslichten gaat u rechtsaf. Doorrijden en ook bij deze volgende verkeerslichten gaat u rechtdoor. De verkeerslichten die daarop volgen gaat u naar links. Tweehonderd meter aan uw linkerzijde ziet u het café liggen.

Parkeren

Parkeren is geen enkel probleem. Voor de deur beschikken wij over een vijftal eigen parkeerplaatsen. Deze zijn vrij voor gasten van t Raedthuys en zijn vrij van parkeergelden. Parkeren op het terrein van het nabijgelegen gemeentehuis (150 meter) is ook een mogelijkheid. Dit is echter wél betaald parkeren tot 18.00 uur. Op vrijdag is het betaald parkeren tot 21.00 uur. Let hierop. De gemeente controleert hier erg goed op.

Omgeving

Ligging

café 't Raedthuys ligt aan de rand van het centrum van Bussum. Momenteel is de gemeente bezig met het realiseren van een geheel nieuw woongedeelte van Bussum. Dit is een uniek project, zowel voor de gemeente, als voor ons. Zoals het er nu naar uitziet zal dit project nog tot 2007 gaan duren. Na 2007 zal het café een definitieve plek krijgen in het centrum van Bussum. Mocht u meer willen weten over deze laatste ontwikkelingen, dan verwijzen wij u naar de gemeente Bussum. www.bussum.nl.

Inmiddels is tegenover het café al een begin gemaakt met de renovatie van de wijk.
De bekende poffertjeskraam van de familie van der Steen heeft een mooie plek gevonden tegenover het café.

Muziek

Soorten muziek

Wij bespelen diverse soorten muziek, geheel uiteenlopend. van klassiek tot top 40 en weer terug. Een vaste muzieksoort hebben wij niet.
Wel hebben we altijd in ons achterhoofd: u vraagt, wij draaien!!!
gezelligheid staat ook bij onze muziekkeuze voorop

Locatie

Adres:

Landstraat 78

Postcode:

1401 ES

Plaats:

Bussum

Contact gegevens

Telefoon:

035-6913983

Mobiel:

0654363639

Op deze website

Te vinden in:

Bussum, Noord-Holland

Te vinden onder:
  • Café

    • Feestcafé

  • Feesten

    • Partycentrum

Horeca in de buurt:

Bussum, Noord-Holland

Vergelijkbare zaken:
Horeca 4 All is ontwikkeld door Weblogisch.com in opdracht van Winkel Media. Contact opnemen met Horeca 4 All. Collega's van Horeca 4 All